Hlavička LOGO
trans

 
   

e-mail : wildlife-photo@seznam.cz
Telefon : +420 776 571 165 https://www.facebook.com/profile.php?id=100008256603993

Bookmark and Share

O autorovi

Lukáš Pavlačík * 1977

Narodil jsem se v Levoči na Slovensku, kde se v obklopení přírodními skvosty slovenské přírody začal rozvíjet můj vztah k přírodě. Od dětství jsem se snažil zachytit krásu zvířat na papíře, ale to jsem ještě netušil, že štětce a tužky časem vystřídá fotoaparát. Láska ke zvířatům mě dovedla k vystudování vysoké školy veterinární a veterinární medicíně se věnuji i v současnosti. Pracuji jako soukromý veterinář s praxí ve veterinární ordinaci a v zoo ve Dvoře Králové nad Labem (http://www.zooveterinadvur.cz).
 

Fotografování se vážněji věnuji až od roku 2000, kdy se mi splnil sen z dětství - navštívit Afriku. Po první cestě do Keni jsem se začal do Afriky pravidelně vracet a africká příroda a zvířata se stala jednou z mnou nejčastěji fotografovaných scén. Zůstal jsem však věrný také palearktické přírodě a vždy, jak je to možné, vyrážím na toulky přírodou s fotoaparátem v ruce. Preferuji focení divokých zvířat, která se snažím zachytit při jejich přirozeném chování bez toho, aby o mé přítomnosti zvířata věděla. Mým krédem je: „Přijít nezpozorován, fotografovat nezpozorován a odejít nezpozorován.“, někdy je lepší nefotit, jen tiše sedět a užívat si vzácného okamžiku, než kvůli jednomu snímku zbytečně zvíře vyplašit. Na fotografiích se snažím současně se zvířaty zdokumentovat také část jejich přirozeného biotopu, ale v případě blízkých setkání se nebráním také "zvířecí" portrétní fotografii. Při cestách za fotografováním přírody a zvířat jsem navštívil Albánii, Aljašku, Chorvatsko, Jihoafrickou republiku, Keňu, Maďarsko,  Makedonii, Německo, Norsko, Polsko, Slovensko a Španělsko.

Na tomto místě bych chtěl poděkovat mojí úžasné manželce Lucii, která mi svojí nesobeckou láskou a tolerancí vyjadřuje podporu v tak časově náročné zálibě, jako je fotografování volně žijících zvířat. Lucka mě také často doprovází na fotografických výpravách, kde se aktivně účastní fotografování. Z jejích záběrů vyzařuje velký cit pro fotografii, a proto budu její snímky také zařazovat do fotogalerie na těchto stránkách.

 

Fotografování pěvušek na hřebeni pod Ďurkovcem. N. P. Poloniny, Slovensko,16. 5. 2013

Autor: Lucie Pavlačíková

 

Při focení veverek kapských v Kalahari je někdy i makroobjektiv "dlouhý". Jihoafrická republika,
Gemsbok N. P., Nossob, 5. 3. 2008, Autor: Jiří Janoušek

 

Na "lovu" sýkořic vousatých. Střední Čechy, 1. 2. 2011, Autor: Lucie Pavlačíková

 

Lucinka při dokumentování karpatské květeny. N. P. Poloniny, 29. 5. 2012

 

Obora Klentnice, Mikulovsko, 5. 5. 2013, Autor: Lucie Pavlačíková

 

Lucka fotí hrochy... Jihoafrická republika, Pilanesberg, Ratlhogo Waterhole Hide, 24. 1. 2012

 

Společně v milované Africe. Jihoafrická republika, Pilanesberg, Lenong Viev, 17. 2. 2012
Autor: Tomáš Růžička

 

 

trans

NÁHODNÁ KLÍČOVÁ SLOVA /TAGS/:

papuchalk severní fratercula arctica atlantic puffin dlouhokřídlí charadriformes alkovití alcidae ptáci birds aves runde norsko potápka malá tachybaptus ruficollis little grebe grèbe castagneux zwergtaucher zampullín chico kaitsuburi dodaars smĺdopping tuffetto ptáci birds aves vtáci pták potápky podicipediformes potápkovití podicipedidae hnědá voda hladina běžící running česká republika czech republic střední čechy mládě kuře chicken bulbul rudooký pycnonotus nigricans african red-eyed bird pták pěvci passeriformes bulbulovití pycnonotidae afrika africa south jihoafrická republika augrabies falls national park nosorožec dvourohý diceros bicornis hook-lipped rhinoceros rhino africa afrika lichokopytníci perissodactyla nosorožcovití rhinocerotidae minor south jihoafrická republika foto photo photography obrázek picture savec savci mammal mammals animal animals wild nature rhinocéros noir spitzmaulnashorn rinoceronte negro wildlife wild divoký volně žijící foto photo picture nature příroda Kruger National Park
© 2013 - Lukáš Pavlačík - wildlife-photo.cz  |
| Webové stránky vytvořil: Dušan Sedlačík, postaveno na redakčním systému WebBoss | 
www.webboss.cz |